Të ndërtosh një godinë shkollore, është njësoj sikur të ndërtosh një URË për shqiptarët padrejtësisht të ndarë!

Ernest KoliqiME SEBEP!

 

Në vigjilje të 7 Marsit, Ditës së Arsimit Shqip!

 

Të ndërtosh një godinë shkollore, është njësoj sikur të ndërtosh një URË për shqiptarët padrejtësisht të ndarë! Të ngresh një ndërtesë shkollore, është njësoj sikur të ndërtosh Rrugën e së Ardhmes! Dhe një godinë e tillë u ndërtua në vitin 1949, mu në kërthizë të kasabasë sonë, një shkollë, dedikuar fëmijëve tetovarë, dedikuar shkronjave të dala nga Kongresi i Manastirit, dedikuar Ernestit, Ernest Koliqit dhe dishepujve të tij nga Elbasani, nga Kavaja dhe mësuesve siç ishin; Gani Jahja, Elenë Pulati, Çelebije Toska, Hikmet Kasapi, Ahmet Haxhi Hasani, Fatbardha Çaushi-Sylejmani, Shazije Hoxha, Hyreme Tresi, Qemal Hajrullai, Raif dhe Neziha Maleziu, Abedin Qafjani, Xhelal Reka, Sheref Kazazi, Gani Luma, Qerim, Sulejman dhe Musa Arifi, Samet Adilçe, Seid Musai, Vehbi dhe Abdylvehap Lushi, Ana Sopi, Veronika Keli, Abdyraman Tresi, Sanije Muhedini, Enver Palloshi, Emine Isaku, Myqereme Hajrullai, Nijazi Fanda, Neziha Kazazi, Suejla Skenderi, Rifat Vela, Sabri Ramizi, Sami Hoxha, Burhan Hoxha, Zydi Kajnaku, Salajdin dhe Nexhmedin Hyseini, Muhedin Hadri, Sami Palloshi, Riza Vela, Bajram Selimi, Abdylmexhit Ibrahimi, Idriz dhe Nexhat Idrizi dhe shumë të tjerë Mësues të Popullit!

 

Faleminderit dhe Zoti i bekoftë njerëzit që e ndërtuan godinën që duket në këtë imazh!

 

Fadil Lushi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>