• Këshilli Opozitar: Në Maqedoni shumëçka është jolegjitime, përpos idealeve të popullit shqiptar

  23 Mars, 2016

  Keshilli-Kim MemetiPas deklaratës së Prokurores Speciale, Katica Janeva se të gjitha zgjedhjet që nga viti 2011 e deri tani janë jo- legjitime , me çka vihet në pikëpyetje edhe  legjitimiteti i presidentit , deputetëve, Gjykatës Kushtetuese, ka reaguar edhe Këshilli Opozitar.

  Në reagim thuhet se deklarata e Prokurores Speciale vetëm e dëshmon atë që ky Këshilli e ka përsëritur në ...

 • Prokuroria Speciale në aksion: Kompani të dyshimta për pastrim parash

  23 Mars, 2016

  regjistri qendrorPak më parë para hyrjes së ndërtesës së Bankës Popullore ka pasur një automjet i njësisë policore Alfa dhe disa vetura tjera të policisë. Edhe nga Prokuroria Speciale Publike konfirmojnë se hetuesit e tyre të mbështetur edhe nga policia janë prezent para ndërtesës së Bankës Popullore të Maqedonisë, për shkak të vendimit gjyqësor për marrjen e dokumenteve nga ...

 • Ciklet zgjedhore që nga viti 2011 e këndej janë jolegjitime

  22 Mars, 2016

  KaticaProkurorja Speciale Katica Janeva jep goditjen e radhës. Të gjitha zgjedhjet që nga viti 2011 e deri tani janë jo- legjitime. Janeva thotë se ka dëshmi që e vënë në pikëpyetje legjitimitetin e presidentit Gjorge Ivanov, deputetëve dhe Gjykatës Kushtetuese.

  “Me dëshmitë që ne kemi, të cilat në masën 80 për qind dëshmojnë akuzën me të cilën synojmë në të ...

 • Piter Van Haute: diplomati belg që po lufton me pushtetin e korruptuar në Maqedoni

  21 Mars, 2016

  Piter Van HautePiter Van Haute, belgu 59-vjeçar që po kalon muaj në Maqedoni si kryeminisionar për zgjedhjen krizës politike në Maqedoni në rolin e negociatorit të BE-së, është shndërruar në një prej figurave më origjinale dhe më tërheqëse të diplomacisë europiane.

  Figura dhe roli i tij është një kombinim i modestisë në sjelljen publike me deklarimet pikante, ku atë që ...

 • Georgievski pranon, maqedonasit nuk dëshrijonë të antarësohen në NATO

  21 Mars, 2016

  lupco georgievskiPolitikanët maqedonas duhet të qajnë natë e ditë dhe të punojnë pandërprerë që një ditë e më parë Maqedonia të antarësohet në BE dhe NATO, pasi në të kundërtën Maqedonia gjendet në rrezik të madh.

  Antarësimi i vendit në BE duhet të jetë prioritet i kombit maqedonas dhe jo vetëm i shqiptarëve siç është rasti me Bashkimin Demokratik për ...

 • KSHZ të sqarojë moskontrollimin në terren

  21 Mars, 2016

  KSHZ MakVazhdojnë akuzat në baza politike për procesin e pastrimit të listës së zgjedhësve. LSDM-ja vazhdon të këmbëngulë për një sqarim publik nga KShZ-ja se pse numri prej rreth 124 mijë votuesish nuk do të verifikohen në terren. Sipas nënkryetarit të LSDM-së, Damjan Mançeski, VMRO-DPMNE-ja dhe BDI-ja dikur këmbëngulnin që kjo metodologji të pranohet edhe nga LSDM-ja kurse tani ...

 • “VMRO ka keqpërdorur 195 mijë votues fiktiv”

  18 Mars, 2016

  Numrat alarmant të publikuar në media nga raporti i KSHZ-së për votues të dyshimtë janë tregues që MBP-ja ka qenë shtabi zgjedhor i VMRO-DPMNE-së, ashtu siç dëgjuam edhe në materialet e përgjuara. Kështu vlerëson Abdulmenaf Bexheti, nënkryetar i Komisionit për regjistrim i cili thotë se këtë e dëshmin fakti që 195 mijë votues figurojnë vetëm në regjistrin e MPB-së por janë të panjohur për institucionet tjera.

  “Ajo që është më dramatike ...

 • Maqedoni: Ndryshon ligji për amnisti për shkelje zgjedhore

  16 Mars, 2016
  USAGjykata kushtetuese e Maqedonisë e ka miratuar sot ndryshimin e ligjit për amnisti të rasteve të shkeljeve dhe krimeve në proceset zgjedhore. Kjo i mundëson presidentit të vendit të falë persona të dënuar apo të akuzuar për manipulime e mashtrime zgjedhore. Çështja ka ngritur debate, ndërsa shoqreia civile e mbështetur nga opozita maqedonase kanë protestuar.
  Gjykata Kushtetuese ...
 • Orav: Respektoni kartën për raportim etik

  16 Mars, 2016

  oravAmbasadori I BE-së në Maqedoni Aivo Orav është shprehur se vetë-rregullimi në media mund të ketë sukses vetëm nëse mediat respektojnë angazhimin e marrë përsipër me nënshkrimin e Kartës për raportim etik gjatë zgjedhjeve.

  Orav në llogarinë e tij Tuiter shtroi pyetje deri tek të gjitha shoqatat mediatike duke kërkuar të dijë se si ato do të veprojnë ndaj 22 ...

 • Gjykata Kushtetuese i ka shfuqizuar ndryshimet e Ligjit për falje

  16 Mars, 2016

  ustaven sudGjykata kushtetuese miratoi vendimin e pritur me të cilin presidentit të shtetit i jep të drejtën që të falë personat e dyshuar dhe të dënuar për krim zgjedhor, pedofili, trafikim droge dhe krime tjera kundër njerëzimit. Gjykata me votat e pesë gjykatësve të vendosur në kohën e sundimit të VMRO-DPMNE-së, kryetares së Gjykatës Elena Gosheva, Vlladimir Stojanoskit, Nikolla ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"