• Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni

  26 Prill, 2022

  naftaKomisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 2,29% në raport me vendimin e datës 21.4.2022.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98 rriten për 2.50 denarë/litër, ndërkaq çmimi ...

 • Ruskovska: Prona e konfiskuar në rastin “Perandoria” kushton 32 milionë euro

  25 Prill, 2022

  Prokurorja Vilma RuskovskaProkurorja Vilma Ruskovska theksoi se prona që u konfiskua në hetimin për rastin “Perandoria” kushton mbi 32 milionë euro.

  Ajo theksoi se përkohësisht është konfiskuar pronë në vlerë prej 32 milionë eurove ose 1 miliardë e 973 mijë denarë.

  Ruskosvska shtoi se është vështirë të zbulohen pronarët e vërtetë të pronave dhe se ekspertiza ka zgjatur një vjet e ...

 • Pendarovski: Kriteret, jo historia të jenë kushte për hyrje në BE

  24 Prill, 2022

  PendarovskiPresidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, thotë se çdo vend kandidat për anëtarësim në BE duhet të vlerësohet sipas përmbushjes së kritereve dhe jo bazuar në çështje historike.

   

  Maqedonia e Veriut ka përmbushur kriteret dhe duhet të vlerësohet sipas tyre, sepse këto janë kritere reale, u shpreh sipas Stevo Pendarovski. Duke shtuar se nëse Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria ...

 • Rruga që çon te Banja e Tetovës vazhdon të rrezikojë jetën e qytetarëve

  22 Prill, 2022

  tetova-Në vend që të shërbente si një pikë e bukur rekreacioni për banorët, Banja e Tetovës, është kthyer në makth për gjithë ata që frekuentojnë këtë rrugë, shkruan Alsat.

  Rrëshqitja e dheut dhe gurëve, shpesh bën që rruga të bllokohet, por edhe vë në rrezik jetën e të gjithë atyre që kalojnë në këtë rrugë.

  “Këto mure u bënë që në ...

 • Radev: Maqedonasit, shpikje e Internacionales Komuniste

  21 Prill, 2022

  RadevPresidenti i Bullgarisë, Rumen Radev, ka deklaruar se identiteti maqedonas është shpikur nga Internacionalja Komuniste dhe se gjatë “diktaturës jugosllave” në Maqedoninë e Veriut, sipas tij, dhjetëra mijëra bullgarë janë dërguar në kampet e përqendrimit.

  “Është koha që ideologjia anti-bullgare, e cila po lulëzon në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe padyshim që i helmon marrëdhëniet tona dhe e dëmton ...

 • Komuna e Tetovës: Ndërpriten punimet në rrugën “Strasho Pinxhur”

  20 Prill, 2022

  zhdukesit e drunjve 2Këshilltarët e listës “Më mirë për Tetovën” do duhej të reagonin paraprakisht ndaj vendimit të Komunës për prerjen e drunjve të vjetër, gjegjësisht të parandalonin prerjen e drunjve, sepse janë vendimmarrës në Këshillin e Komunës, nuk janë Organizatë (Jo)qeveritare.

  Përndryshe Këshilltarët e listës “Më mirë për Tetovën” me 31 kandidat kishin gjithsejtë 2.842 vota, që matematikisht rezulton se ...

 • Komuna e Tetovës largon drunjtë në rrugën “Strasho Pinxhur”, “Më mirë për Tetovën” kërkon përgjegjësi juridike

  19 Prill, 2022

  zhdukesit e drunjve 2Komuna e Tetovës informon se sot kanë filluar punimet për rregullimin e tërësishëm në rrugën “Strasho Pinxhur”.

  Nga Komuna thonë se do të bëhet edhe zëvendësimi i drunjve, për shkak të siç thonë, vjetërsisë së tyre dhe dëmtimit të trotuareve,  njofton Telegrafi Maqedoni.

  “Drunjtë do të zëvendësohen me të tjerë të cilët nuk do të dëmtojnë trotuaret. U ...

 • Dy të tretat e të rinjve në Maqedoni duan të largohen nga vendi

  19 Prill, 2022

  shkupi-ura-Popullsia po plaket, dhe dy të tretat e të rinjve dëshirojnë të largohen nga vendi dhe nëse u jepet mundësia do ta bënin këtë, prandaj nevojitet veprim urgjent nga organet legjislative dhe ekzekutive dhe politikat. zgjidhjen e problemeve të të rinjve, por edhe politikat që do të zbatohen në vazhdimësi. Këto ishin pjesë e konkluzioneve të debatit publik “Trendet ...

 • Qeveria e RVM-së me thirrje për SASHK: Pranoni rritjen prej 10 për qind

  19 Prill, 2022

  denarQeveria e Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për gjendjen në shkollat e mesme dhe fillore e nxitur na greva e punonjësve.

  “Me konkludimet e kësaj pike, Qeveria e caktoi MASH dhe MPPS-në dhe Ministrinë e Financave që me rebalancin e buxhetit të parashihen mjete për rritje të pagave në arsim fillor dhe të ...

 • Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  18 Prill, 2022

  naftaKomisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 1,90% në raport me vendimin e datës 11.4.2022.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPERI BS-98 rriten për 1,00 denarë/litër, ndërkaq çmimi ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"