ANALIZA

 • Bashkimi i shqiptarëve është i pashmangshëm dhe i padiskutueshëm

  7 Prill, 2015

  Mbledhja shqiptare

  Kryeministri shqiptar ka thënë se “puna e përbashkët ndërmjet dy qeverive, asaj në Tiranë dhe në Prishtinë, është rruga e një bashkimi kombëtar me mjetet e shekullit XXI, në funksion të një Bashkimi Evropian”.

  “Bashkimi i shqiptarëve të Shqipërisë dhe shqiptarëve të Kosovës, pasi këta janë në fakt shqiptarët që jetojnë në dy shtete shqiptare, dhe nuk flasim për ...

 • Pa zbuluar “bombat” për shqiptarët, Zaev nuk mund të rrëzojë Qeverinë

  7 Prill, 2015

  shpetim

  Jemi duke vërejtur se të ashtuquajturat bomba të Kryetarit të opozitës Z. Zaev, më tepër u ngjajnë fushqetave për zbavitje sesa bombave, të cilat munden ta përmbysin një sistem të kalbur. Sa është Zaevi    serioz në këtë veprimtari , ka një mundësi për ta dëshmuar. Zaevi duhet të publikojë çdo përgjim ku përfshihen edhe shqiptarët. Le të mos ...

 • Adem Demaçi tregon për tradhëtitë e Ibrahim Rugovës dhe Isa Mustafës

  4 Prill, 2015

 • Shtet Shatrapollësh

  4 Prill, 2015

  fatmir_sujmani1Jeta në një shtet si Maqedonia është e njëjtë me gazepin e të ngujuarve brenda rrethit vicioz të shpellës ku nuk ndrit asnjë xixë shprese për ndonjë të ardhme ndryshe. Kështu ka qenë një dajm, të paktën për brezin tim. Dallimin e bën rrënimi i përnjëhershëm aktual i mitit mbi baballarët e virtytshëm të shtetit komb, zhveshja publike e prijësit ...

 • Të (mos) jesh shqiptar

  31 Mars, 2015

  MM

  Shqiptarët ortodoksë të Maqedonisë po rikthehen në vëmendje. Ka prej tyre që po pranojnë rrënjët shqiptare, të tjerë jo. Të çarë e përçarë me shqiptarët muslimanë, ata u asimiluan duke krijuar një identitet tjetër nga ai shqiptar, e duke u deklaruar në masë dërrmuese maqedonas. Mes tyre edhe Mavrova, një zonë turistike kaq shumë e njohur, që fsheh pas ...

 • Mbledhjet midis dy qeverive janë të mirëpritura por bashkëpunimi duhet forcuar më shumë e më shpejt

  25 Mars, 2015

  Lëvizja VETËVENDOSJE! sheh si praktikë pozitive takimin e dytë të përbashkët të Qeverive të Shqipërisë e të Kosovës, të mbajtur më datë 23 mars 2015 në Tiranë. Ndërkohë që përgëzon dy qeveritë për mbledhjen, Lëvizja VETËVENDOSJE! përmes kësaj komunikate shtron vërejtjet dhe sugjerimet e veta, duke dashur të kontribuojë në përmirësimin e kësaj praktike të domosdoshme, siç është mbledhja e përbashkët e qeverive.

  Së pari, mendojmë se është me vlerë që ...

 • S’kemi elita të mirëfillta politike

  18 Mars, 2015

  Koco_DanajLideri i Listës për Shqipërinë Natyrale, Koço Danaj, është shprehur mjaft kritik ndaj elitave politike në Kosovë dhe Shqipëri.Në këtë intervistë për “Epokën e re”, Danaj ka thënë se Prishtina dhe Tirana vuajnë nga elitat e mirëfillta politike. Ai ka deklaruar se elitës aktuale politike në Kosovë dhe Shqipëri i intereson vetëm pushteti, e jo vizioni për të ardhmen ...

 • Ëndrra nuk mund të vdes, për aq kohë sa SHQIPTARI jeton

  5 Mars, 2015

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

  Armiqtë janë të elektrizuar nga ëndrra se me veprimet antishqiptare do të arrijnë shkombëtarizimin e tyre dhe një ditë, do të ushtrojnë një kontroll të plotë mbi ta. Kodoshët shqipfolës, në bashkëpunim me armikun e jashtëm, duan ta shtrydhin Atdheun tonë. Misioni i tyre është të vazhdojnë të na bezdisin me llomotitje të çoroditura dhe në thelb të pakuptim. Lehjet e tyre ...

 • Skuadrat sekrete të vdekjes në Gjermani, dyshime për vrasjen e Gërvallës

  3 Mars, 2015

  Jusuf_GërvallaCila është e vërteta e funksionimit të Skuadrave sekrete jugosllave të quajtura të vdekjes, që vrisnin në emër të Titos.Televizioni shtetëror kroat HRT mbrëmë ka transmetuar një film dokumentar të autorëve Philipp Grull dhe Frank Hofmann me titull “Vrasjet në emër të Titos (Skuadrat sekrete të vdekjes në Gjermani)” .

  Ky film dokumentar përfshinë një sërë vrasjesh më të pazbardhura ...

 • Teologjia është një shaka

  25 Shkurt, 2015

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

  Unë gjithmonë kam respektuar fenë e të tjerëve. Siç kam thënë, ka vetëm një Zot dhe shumë njerëz të hutuar.
  Diskutimet e shqiptarëve në tema teologjike, ideologjike, politike kanë prirje të krijojnë probleme të reja për cilindo problem që zgjidhin. Përderisa të menduarit ka pak ose aspak kontakt me realitetin, arsyetimi ka prirjen të bëhet më i stërholluar e më joreal ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"