• Shkup: Konferencë për reformat ligjore në Ballkan

  16 Shtator, 2017
  Konferenca reformat shkupSot në Shkup u mbajt një konferencë me ekspertë nga Brukseli dhe vende të rajonit lidhur me reformat ligjore të shteteve të Ballkanit, që paraqesin kusht për afrimin e tyre në strukturat e Bashkimit Evropian. Maqedonia, pas një krize të gjatë politike, ka nisur miratimin e këtyre reformave por procesi pritet të jetë mjaft i vështirë për ...
 • Zgjedhjet lokale në Maqedoni, bashkëpunim LSDM-BDI

  15 Shtator, 2017

  https://youtu.be/-3S4E8QtedQ

  Mesnatën e së enjtes skadoi afati për paraqitjen e listave të kandidatëve në zgjedhjet lokale të Maqedonisë.

  Tani, KKZ-ja ka 48 orë kohë në dispozicion për të bërë verifikimet e nevojshme, e për të parë nëse ka parregullsi.

  Më e shumta deri më 21 shtator, Komisioni duhet të shpallë listat përfundimtare të kandidatëve për anëtarë të Këshillit dhe për kryetar Komune.

  Votimet do të zhvillohen në 3.480 zona, ...

 • Avokati Raufi: Rasti i Kumanovës, prodhim i shërbimeve sekrete

  14 Shtator, 2017

  naser-raufiAvokati Naser Raufi dyshon në përgjimet e prokurorisë dhe provat e mledhura nga Lagja e Trimave se janë produkt i një AAskenari që qëllimisht kanë dashur ta paraqesin shërbimet sekrete. Ai siguron se shumë prej bisedave të përgjuara janë nxjerrë prej konteksti, disa janë ndërprerë në gjysmë, dhe disa janë hequr tërësisht nga lista e provave, dhe dyshon se ...

 • Manojllovski: Unë jam shqiptarë por jam i rritur si maqedonas

  14 Shtator, 2017

  Branko-Kuvend“Unë jam shqiptarë por jam i rritur si maqedonas. Edhe e di këtë urrejtje”, tha Branko Manojllovski, deputet i BDI-së.


  Ai që më së miri e din se si është që të mos kesh mundësi  ta përdorësh gjuhën e nënës, u mundua me pak fjalë t’iu shpjegoj kolegëve të VMRO DPMNE-së këtë ndjenjë. “Harroni pikët politike, dhe bëhuni njerëz ...

 • Ekonomia e Maqedonisë shënon rënie

  13 Shtator, 2017

  Mark GjonajEkonomia e Maqedonisë ka shënuar rënie në gjashtë muajt e parë të vitit, duke rrezikuar futjen e vendit në recesion. Rënia më e madhe është regjistruar në tremujorin e dytë, por rritje negative ka pasur edhe në tremujorin e parë.

  Qeveria e Maqedonisë i pranon këto të dhëna, por thuhet se masat që janë ndërmarrë kanë të bëjnë me ...

 • Shqiptarët dhe interesi kombëtar i tyre

  13 Shtator, 2017

  Xhelal

  Në periudhën e pluralizmit, në hapësirat shqiptare në Ballkan u krijuan rrethana që bënin të mundur depërtimin e ndikimeve të huaja. Të interesuar për t’u penetruar në botën shqiptare ishin Turqia dhe vende të caktuara arabe. Kuptohet, edhe vende të tjera. Këto ndikime ushtrohen dhe realizohen nëpërmjet individëve, grupeve dhe klerikëve të caktuar islamikë shqiptarë. Në shërbim të pretendimeve ...

 • PARTITË SHQIPTARE NË MAQEDONI PËRGATITEN PËR ZGJEDHJET LOKALE

  11 Shtator, 2017

  zgjedhjet lokalePartitë politike shqiptare, në Maqedoni, kanë filluar t`i zyrtarizojnë kandidatët e tyre për kryetarë komunash, për zgjedhjet lokale, të cilat mbahen më 15 tetor.

  Në prag të mbajtjes së zgjedhjeve lokale të 15 tetorit në Maqedoni, partitë politike kanë filluar të zyrtarizojnë kandidatët e tyre për kryetar komunash.

  Në komunën më të madhe shqiptare, atë të Tetovës, BDI ende nuk ...

 • Pas zgjedhjeve lokale, aneks marrëveshje e re për autostradën Kërçovë – Ohër

  9 Shtator, 2017

  Goran-Sugareski-Ministri për transport dhe lidhje, Goran Sugarevski gjatë konferencës për shtyp në lidhje me 100 ditët e para të Qeverisë, tha se punët për autostradën Kërçovë – Ohër janë duke vazhduar me rritëm të ngadalësuar, ndërsa pas zgjedhjeve lokale do tv nënshkruhet një aneks marrëveshje të re për vazhdimin e punëve pasi që kjo autostradë nuk do të përfundojë ...

 • Spitalet në Maqedoni, me mungesë kuadri të specializuar

  9 Shtator, 2017

  mjekePagat e ulëta, mungesa e kushteve në spitalet publike, si dhe futja e politikës në menaxhimin e spitaleve shtetërore, ka bërë që mjekët të largohen nga Maqedonia rrjedhimisht të ndihet edhe mungesa e kuadrit të specializuar, si anesteziologë, mikrobiologë, gjinekologë, etj në spitalet shtetërore.

  Për mungesë të kuadrit të specializuar, spitali “8 shtatori” në Shkup i njohur si “Spitali ushtarak” ...

 • Xhaferi: Maqedonia, subjekt i njohur ndërkombëtar dhe simbol i paqes në rajon

  7 Shtator, 2017

  xhaferi-Në fjalimin e mbajtur në pritjen e organizuar me rastin e Ditës së Pavarësisë – 8 Shtatori, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi theksoi se në 26 vitet e fundit janë bërë hapa të rëndësishëm përpara drejt qëllimeve strategjike të Maqedonisë, e cila sot është subjekt i njohur ndërkombëtar dhe faktor i stabilitetit në rajon dhe ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"