Policia në Maqedoni në kërkim të dy agjentëve të zbulimit

goran grujevskiIsh-shefi i Drejtorisë së Pestë për Siguri dhe Kundër-Zbulim i Maqedonisë, Goran Grujevski (foto arkivi).

Policia në Maqedoni është vënë në kërkim të ish-shefit të Drejtorisë së Pestë për Siguri dhe Kundër-Zbulim, Goran Grujevski, dhe agjentit të zbulimit, Nikolla Boshkovski, pasi gjykata ka lëshuar të mërkurën urdhër për arrestimin e tyre.

Sipas njoftimeve të Ministrisë së Brendshme të Maqedonisë, Grujevski dhe Boshkovski nuk janë gjetur ende, ndërsa policia vazhdon të kontrollojë terrenin pranë shtëpive të tyre dhe disa lokacione të tjera.

Goran Grujevski akuzohet se ka marrë pjesë në një përgjim të paligjshëm masiv në Maqedoni, raporton Shërbimi i Ballkanit i Radios Evropa e Lirë.

Drejtoria e Pestë për Siguri dhe Kundër-Zbulim, në krye të së cilës ka qenë Grujevski, është përgjegjëse për monitorim të komunikimeve dhe, sipas Prokorurisë Speciale, ajo ka përgjuar paligjshëm zyrtarë, politikanë, gazetarë, diplomatë të huaj dhe mijëra qytetarë të tjerë nga viti 2008 deri më 2015.

Boshkovski akuzohet për të njëjtin rast.

Nuk ka ende informacione nëse Grujevski dhe Boshkovski kanë ikur nga shteti. (rel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>