Covid 19: 124 raste të reja, 4 të vdekur dhe 123 persona të shëruar

diagrami 1 korrikMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 954 teste dhe janë regjistruar 120 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 64– Tetovë 14 – Ohër 7 – Strugë 5 – Resnjë 5 – Kërçovë 5 – Kumanovë 4 – Dibër 4 – Manastir 3 – Prilep 2 – Shtip 2  – Gostivar 2 – Sveti Nikollë 2 dhe Makedonski Brod 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 4 viktima nga Shkupi :

– Në Spitalin “8 Shtatori ” në Shkup, vdiqën 4 persona nga Shkupi: të moshës 51-vjeçar, 56-vjeçar,  58-vjeçar, dhe 67-vjeçar.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 123 pacient të shëruar në – Kumanovë 92 – Shkup 17 – Resnjë 5 – Tetovë 4 – Shtip 2 – Prilep 1 – Veles 1 dhe  Kërçovë 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 6454, numri i pacientëve të rikuperuar është 2598, numri i të ndjerëve është 306 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 3550.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 14 raste të reja dhe 4 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 394.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 3134, aktiv 2049 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 714, aktiv 394 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 760aktiv 211 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 347, aktiv 160 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 174, aktiv 150 (51.591 banorë).
 • Strugë – 225, aktive 140 (me 65.801 banorë) .
 • Resnjë – 108aktiv 94 (me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 122, aktiv 66 (111.252 banorë) .
 • Dibër  – 96, aktiv 44 (me 20.863 banorë)
 • Veles – 186, aktiv 40 (me  54.384 banorë)
 • Koçani – 69, aktiv 22 (me 37.758 banorë)
 • Prilep – 246, aktiv 23 (me 75.132 banorë)
 • Manastir – 54aktiv 20 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 35, aktiv 29 (me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 19, aktiv 11 (me 15.085 banorë)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>