Covid 19: prej 3284 testeve, kemi 890 raste të reja, 35 viktima dhe 1024 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3284 teste dhe u regjistruan 890 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 349(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 68(me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 59(me 109.228 banorë)
 • Prilep – 52(me 75.132 banorë)
 • Tetovë – 36(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 35(me 57.175 banorë)
 • Veles –32(me  54.384 banorë)
 • Ohër- 29(51.591 banorë)
 • Kavadarci – 27(me 38.741 banorë)
 • Shtip – 25(me 43.625 banorë)
 • Koçani –24(me 37.758 banorë)
 • Kërçovë – 20(me 56.937 banorë)
 • Gostivar – 19(111.252 banorë)
 • Gjevgjeli – 14(me 22.706 banorë)
 • Vallandovë – 11(me  11.773 banorë)
 • Negotinë – 11(me  19.327 banorë)
 • Sveti Nikollë – 9(me 17.683 banorë)
 • Strugë – 9(me 65.801 banorë)
 • Radovish – 9(me 29.100 banorë)
 • Probishtip – 7(me 15.085 banorë)
 • Kriva Pallanka – 6(me  20.820 banorë)
 • Bogdanci– 6(me 8.178 banorë)
 • Resnjë –4(me 16.313 banorë)
 • Berovë – 4(me 12.813 banorë)
 • Dibër – 3(me 20.863 banorë)
 • Demir Hisar –3(me 8.177 banorë)
 • Demir Kapi – 2(me  4.039 banorë)
 • Makedonski Brod – 1(me  6.166 banorë)
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë)
 • Krushevë – 1(me 9.418 banorë)

Janë raportuar gjithsej 35 persona që kanë ndërruar jetë: 7 nga Shkupi (35, 39, 61, 69, 73, 80, 84 vjeç), 6 persona nga Kumanova (65, 70, 73, 74, 76 dhe 87 vjeç), 3 nga Prilepi (71, 72 dhe 77 vjeç) dhe Manastiri (64, 65 dhe 74 vjeç), 2 persona nga Kavadarci (75 dhe 76 vjeç), Velesi (53 dhe 79 vjeç), Shtipi (67, 69 vjeç), Strumica (54 dhe 84 vjeç), Kriva Pallanka (71 dhe 72 vjeç) dhe Struga (62 dhe 72 vjeç), nga një person nga Gostivari (77 vjeç), Koçani (34 vjeç), Kërçova (57 vjeç) dhe Ohri (77 vjeç).

Janë regjistruar 1,024 pacientë të rikuperuar në:
-Shkup 464
-Manastir 74
-Kumanovë 65
-Prilep 60
-Kavadarci 51
-Veles 40
-Gostivar 27
-Shtip 26
-Tetovë 25
-Strumicë dhe Gjevgjeli nga 21
-Berovë 16
-Koçani 15
-Kërçovë, Negotinë dhe Vallandovë nga 13
-Radovish 12
-Resnje 9
-Sveti Nikollë 8
-Kriva Pallankë 7
-Vinicë dhe Bogdanci nga 6
-Makedonski Brod dhe Dibër nga 5
Probishtip, Demir Kapi, Krushevë dhe Dellçevë nga 4
-Pehçevë 3
-Kratovë 2
-Dojran 1
Deri më tani, janë kryer gjithsej 681,272 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 që nga fillimi i epidemisë është 145,001, numri i pacientëve të rikuperuar është 120 707, numri i të vdekurve është 4 357 dhe numri i rasteve aktive është 19 937.
Kufizimi i levizjesKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>