Covid 19: prej 4445 testeve, kemi 1511 raste të reja, 32 viktima dhe 587 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4445 teste dhe u regjistruan 1511 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 654 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 116 (me 109.228 banorë)
 • Manastir – 86 (me 91.983 banorë)
 • Veles –68 (me  54.384 banorë)
 • Prilep – 64 (me 75.132 banorë)
 • Tetovë – 56 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Gostivar – 55 (111.252 banorë)
 • Kavadarci – 44 (me 38.741 banorë)
 • Ohër- 44 (51.591 banorë)
 • Shtip – 44 (me 43.625 banorë)
 • Strumica – 38 (me 57.175 banorë)
 • Gjevgjeli – 35 (me 22.706 banorë)
 • Kërçovë – 25 (me 56.937 banorë)
 • Negotinë – 22 (me  19.327 banorë)
 • Koçani –15 (me 37.758 banorë)
 • Radovish – 15 (me 29.100 banorë)
 • Probishtip – 14 (me 15.085 banorë)
 • Berovë – 11 (me 12.813 banorë)
 • Strugë – 11 (me 65.801 banorë)
 • Vinicë – 11 (me 19.391 banorë)
 • Dibër – 11 (me 20.863 banorë)
 • Sveti Nikollë – 11 (me 17.683 banorë)
 • Vallandovë – 10 (me  11.773 banorë)
 • Resnjë –9 (me 16.313 banorë)
 • Kriva Pallanka – 9 (me  20.820 banorë)
 • Bogdanci– 7 (me 8.178 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 5 (me  7.524 banorë)
 • Kratovë – 4 (me 9.376 banorë)
 • Makedonski Brod – 4 (me  6.166 banorë)
 • Dojran– 3 (me 3.324 banorë)
 • Pehçevë – 3 (me 5.517 banorë)
 • Delçevë –2 (me 17.713 banorë)
 • Demir Kapi – 2 (me  4.039 banorë)
 • Krushevë – 2 (me 9.418 banorë)
 • Demir Hisar – 1 (me 8.177 banorë)
Janë raportuar gjithsej 32 raste të vdekjes: 13 nga Shkupi (84, 83, 77, 75, 73, 68, 66, 64, 63, 63, 51, 42 dhe 41 vjeç), nga 2 pacientë nga Prilepi (79 dhe 68 vjeç), Kumanova (70 dhe 61 vjeç), Gostivari (72 dhe 69 vjeç), Kavadarci (88 dhe 49 vjeç), Shtipi (84 dhe 79 vjeç), Strumica (86 dhe 80 vjeç) dhe Negotina (81 dhe 67 vjeç), dhe nga një pacient janë raportuar nga Velesi ( 70 vjeç), Ohri (79 vjeç), Struga (72 vjeç), Gjevgjelia (58 vjeç) dhe Dellçeva (33 vjeç).
Janë regjistruar 587 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 316-Prilep 31-Kumanovë 26-Veles 23-Tetovë 22-Kavadarci dhe Manastir nga 18-Gostivar 17-Negotinë 14-Shtip, Strumicë dhe Gjevgjelianga 13-Kriva Pallankë 8-Berovë dhe Krushevë nga 6-Koçani, Kërçova, Resnja dhe Probishtipi nga 5-Sveti Nikolë, Bogdancë, Demir Hisar dhe Makedonski Brod nga 3-Ohër, Radovish, Vinicë, Vallandovë dhe Demir Kapija nga 2-Delçevë 1
Deri më tani, janë kryer gjithsej 625,255 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 130,022, numri i pacientëve të rikuperuar është 106,979, numri i vdekjeve është 3,781 dhe numri i rasteve aktive është 19,262.
Kufizimi i levizjesKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>