Korridoret, opozita kërkon ndërsa pushteti kundërshton publikimin e marrëveshjes

KorridoriKuvendi për këtë javë nuk ka paraparë vazhdimin e seancës në të cilën gjendet pakoja e ligjeve që ndërlidhen me ndërtimin e Korridoreve 8 dhe 10-D.

 

Të mërkurën është thirrur seancë për përzgjedhjen e strukturave të trupave punues në Kuvend, por deputetët nuk do të diskutojnë edhe mbi Ligjin për marrëdhënie pune. Qeveria po vazhdon me kryeneçësi të çon ndryshimet ligjore drejt miratimit, pavarësisht reagimeve në opinion, vërejtjeve të Presidentit Stevo Pendarovski dhe kërkesave të opozitës që para ndryshimeve ligjore të publikohet marrëveshja me konzorciumin turko-amerikan Bachtel&Enka. VMRO-DPMNE-ja akuzon Qeverinë për manipulim me shpronësimet.

“Vlerën e njëjtë e kanë legalja dhe ilegalja. Me ndryshimet ligjore pas marrëveshjes së nënshkruar për ndërtimin e autostradave, kanë pranuar ndryshimin e Ligjit për eksproprijim me çka do të imponojnë vlerë të njëjtë dëmshpërblimi për të gjitha ndërtimet e rrënuara të cilat ndodhen në trasenë e autostradës. Me vlerën e ndjetë dëmshpërblehen objektet e ndërtuara ligjërisht, me leje, me pagesa komunale dhe tatim dhe njëjtë dëmshpërblehen ndërtimet pa leje”, deklaroi Naum Stoillkovski, Zëdhënës i VMRO-DPMNE-së.

LSDM-ja akuzon se opozita është nën ndikimin rus e kinez dhe për këtë arsye është kundër Korridoreve 8 dhe 10-D.

“E pandërgjegjshme dhe skandaloze. VMRO-DPMNE-ja është parti nën pengun e të Majtës pro ruse që akuzon për korrupsion SHBA-të dhe ndërtuesin e korridoreve Bechtel. Ndërtimi i Korridoreve 8 dhe 10-D është projekti më i madh infrastrukturor në vend, diçka që flitet me dekada, sot po realizohet dhe ky është kryekëput interes i qytetarëve dhe shtetit”, thonë nga LSDM.

Zyrtarëve qeveritarë tashmë në disa prononcime nuk u kanë korresponduar qëndrimet mbi mos publikimin e marrëveshjes Derisa zëvendëskryeministri Grubi kishte deklaruar se marrëveshja është e klasifikuar dhe nuk mund të publikohet, kryeministri Kovaçevski deklaroi se marrëveshja është e gjysmë klasifikuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>