Mediat greke: Pritje të vogla për zgjidhjen e emrit të Maqedonisë

greqi-maqedoni-flamujtTë jemi të kujdesshëm në pritjet për çështjen e emrit me Shkupin, kanë thënë për “To Vima” qarqe nga diplomacia greke, duke e mbështetur këtë me qëndrimin e dallimeve midis të dyja palëve, për pika të caktuara të cilat ende janë të mëdha.

Në tekstin me titull “Pritje të vogla për zgjidhjen e emrit të IJRM-së”, analizon se po bëhen përpjekje që të përafrohen pozicionet e të dyja palëve.

“Ekzistojnë shumë çështje të hapura dhe shumë raste të cilat shkaktojnë mospajtime midis të dyja palëve. Po bëhen shumë përpjekje që të ekzistojë harmonizim për pika themelore, por ekzistojnë shumë dallime” komentojnë për “To Vima” diplomatë grekë.

Sipas gazetës, në pengesat që vendosen janë edhe përmendja e shpeshtë e Kushtetutës nga kryeminstri Zaev, dhe qëndrimet se nuk ka nevojë ndryshim sepse që nuk ekziston as irredentizëm, as pretendimet territoriale.

“Kjo është një ndër pikat që vështirë mund të kalojë këtu në Greqi, dhe madje dhe të pranohet emri”, komentin “To Vima”.

Lidhur me emrin, gazeta shkruan se edhe krahas kësaj që Maqedonia e Epërme mbizotëron, ndërkaq, as kjo çështje nuk është mbyllur./AIM/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>