SAOSH: Administrata gjyqësore doli në protesta për ta rritur pagën e gjykatësve

“Administrata gjyqësore ka dalë në protestë një orë e gjysmë që ta rrisë pagën edhe ashtu të madhe të gjykatësve. Administratës gjyqësore në regjinë e AOGJSH-së vetëm e verifikon atë që fela gjyqësore edhe e donte, barazi e përqindjeve të shtesave të pagës”.

Kështu theksojnë nga Sindikata e Administratës dhe Organeve Shtetërore të Maqedonisë (SAOSH), në lidhje me protestat e sotme, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ata konsiderojnë se “me këtë hap po bëhet padrejtësi e madhe dhe do të sjellë deri në pabarazi të shprehur edhe ashtu të dallimit të madh në të ardhurat do të bëhet edhe më e madhe”.

“Sepse të ardhurat e gjykatësve janë shumë më të mëdha nga të punësuarit në administratën gjyqësore, shtesa e gjykatësve për rrezik tani është 7.000 denarë, ndërsa të nëpunësve gjyqësorë 1.500 denarë, ndërsa paramendoni AOGJSH do të krijojë barazi të dëmit të të punësuarve në gjykata”, thonë nga SAOSH-i dhe potencojnë se shtesat e pagës duhet të jenë me vlera të njëjta reale, sepse ato nuk janë paga./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>