Sot pritet marrëveshja, zgjedhjet më 11 dhjetor

bejliBisedimet midis partive politike duhet të vazhdojnë sot pasi që dje sërish nuk është arritur marrëveshje. Këtë e deklaroi ambasadori i SHBA-së, Xhes Bejli dje pas përfundimit të takimit në Klubin e deputetëve.

Bisedat për ingerencat e ministrit të Punëve të Brendshme dhe për qeverinë teknike, e cila do t’i zbatojë zgjedhjet dje ka zgjatur dy orë.  Para fillimit të takimit, deklarata për media dhanë Artan Grubi nga BDI-ja, Nikolla Todorov nga VMRO-DPMNE-ja dhe Radmilla Shekerinska nga LSDM-ja.

Artan Grubi, nga BDI-ja tha se është optimist se bisedimet mund të përfundojnë që sot ose nesër derisa partitë maqedonase i tejkalojnë dallimet sepse ato ishin minimale. Po qe se arrihet marrëveshje tani, sipas tij, zgjedhje mund të mbahen më 11 dhjetor, ndërsa Todorov dhe Shekerinska megjithatë i përsëritën qëndrimet veçmë të dhëna në lidhje me çështjet për ingerencat e ministrit të Punëve të Brendshme, por nuk dëshiron të kumtojnë cilat janë idetë e reja që kanë dalë në takimin e djeshëm, sipas pohimeve të ambasadorit të SHBA-së Xhes Bejli.  Në takim morën pjesë edhe Imer Aliu nga PDSH-ja, ambasadori i SHBA-së Xhes Bejli dhe përfaqësues i misionit të BE-së në mungesë të ambasadorit Aivo Orav. (ina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>