Nga ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra, Varhelyi rendit katër marrëveshjet e arritura në samitin e sotëm

Rama3Komisioneri për Zgjerimin, Oliver Varhelyi rendit katër marrëveshje, që sipas tij u arritën sot në Samitin BE-Ballkani Perëndimor për Planin e Ri të Rritjes.

 

“Mendoj se sot, ne patëm marrëveshje për katër fusha. E para, rishikimi i kostove të transaksioneve. Bankat duhet të aplikojnë të njëjtat rregulla, si në vendet e origjinës. Mendoj se ka pasur dakordësi që kjo gjë do të arrihet sivjet.

E dyta, korsitë e gjelbra. Të heqim kohët e pritjes në pikat kufitare. Të rregullojmë procedurat, në mënyrë që të përshpejtohen pritjet në kufi. Duhet të përfundojë deri në fund të këtij viti. Do të ulë kostot për bizneset.

E treta, puna kërkimore shkencore. Të sjellim brezin tjetër të industrive në rajon. Të kemi një qendër, ku këto industri të mund të mbështeten, po flasim për sektorin farmaceutik, digjital etj.
Së fundi, rrjeti falas i internetit në hapësirat publike në të gjithë Ballkanin Perëndimor. I kemi fondet për këtë gjë. Duhet t’i pajisim bashkitë me të gjitha mjetet e duhura”.

 

Cilat janë planet për vitin e ardhshëm?

“Presim që vetë rajoni të na sjellë de. Ku janë pengesat për ekonomitë, për qytetarët. Dhe kjo, përveç 30 miliard euro, kemi 6 të tjera dhe grante. Këto financime shtesë do të jenë për të gjitha përpjekjet që duhen për të gjitha reformat”.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>