Mesut Shabani / Udhëtimi nëpër kohë . Lëvizja Besa rrënjët i ka qysh në 1994 si Партија за демократска акција – Исламски пат,pas dështimit total deri 2014, veproi nëpërmes OJQ-ve.

I kthehem kujtesës gazetareske si korrespondent i RTSH-së viti 1994 ,kur adhuruesit e Alija Izetbegoviqit në FYROM zyrtarisht ashtu njihej në Europë dhe botë Maqedonia , krijuan një parti identike në Shkup Партија за демократска акција – Исламски пат, ku kryetar u zgjodh Kenan Mazllami nga Tetova .

Kjo parti politike në zgjedhjet parlamentare dhe lokale dështoi në vitin 1994 ,nuk fitoi as 200 vota ,në listën vetanake,por hyri në koalicion më vonë me Partinë Demokratike Turke ku deputet i saj ishte Qenan Hasipi …dhe filluan …

dhe udhëheqësit e saj të dukur dhe të fshehur filluan të veprojnë nëpër shoqata joqeveritare fetare ,si shumë të tjerë…Posaçërisht kjo strukturë e formimit të Lëvizjes Besa aktuale që udhëheqin Komunën e Tetovës dhe partinë politike Besa sot ,ka edhe lidhje familjare me atë parti por edhe ekonomike,formula DAJA-NIPI-DHËNDRI- dhe në rreth, që nga viti 1994 atëherë me rreth 200 vota, në vitin 2022 në votime për këshill komunal ka 9.620 vota sepse këto janë votat e besatarëve ,e që ka rezultuar me 12 këshilltarë …rritje interesante…PIROLLA …

Njerëzit që mund ti gjeje nëpër këshilla të OJQ humanitare nëpër Tetovë e Shkup sot edhe udhëheqjen e komunës e trajtojnë si OJQ dhe shumë çka tjetër veprojnë …çfarë nuk kam pa prej 1994 dhe kush nuk i udhëheq edhe tash do shoqata jo qeveritare qe koketojnë me pushtetin komunal …

Kush e krijoi Lëvizjen Besa

kjo fillimi ….i filmit …

P.S…Në Kosovë thuajnë edhe të dekunit ia sheh sherrin …Dikur në kohën e Kralit në një fshat të Kosovës një bashkpuntor i xhandarëve para se të des kërkon ni amanet me ia plotsue bashkkatunart …Shyqyr që des …ata i thanë fole he burë se n ven kena me ta plotsu.Kur t më varosni ma lini kamën e djath pa ma mbulu me dhe …dhe dorën e majt po ma lidhni me ni tëkuzë pa pre tërkuzën pra bashk këmbën e dorën…I a plotsojnë dëshirën …mbas ni jave xhandarët e krajlit kur po shohin se nuk po i shkon erifi shoku ia msyjnë fshatit …fshatart po u thojn ka dekë…/i dërgojn te vorri …Aha thonë xhandarët kur pe shohin ni kambë jashtë e ni dorë jasht lidhun me tërkuzë po ju e paki varos t gjallë[ e tu hijnë fshatit n dajak …pra edhe t dekunit ia sheh sherrit …ishalla n zgjedhjet e 2024 Besa mer përgjigjen …

Telegrami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>