Të dielën, më 30 tetor, zhvendosni orën 60-minuta mbrapa

ora ndryshonKëtë fundjavë, të dielën, më 30 tetor përsëri ndryshon ora. Akrepat do ti zhvendosim 60-minuta mbrapa, ose thënë ndryshe, do të flejmë një orë më shumë.

 

Si zakonisht zhvendosja e orëve bëhet ditën e diell, rreth orës 03:00 të mëngjesit. Në aparatet e celularëve smart, ndërrimi bëhet automatikisht.

Lëvizja e akrepave të orës si fenomen ndodh dy herë në vit: në javën e fundit të tetorit (dimërore) dhe në të dielën e fundit të marsit (verore), kohë kur ora shkon para. Synimi është që të shfrytëzohet sa më mirë energjia diellore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>