Në Presidenciale 2024: VLEN = 82.203 vota! Në Parlamentare 2020: ASH-AAA = 81.227 vota, ndërsa në Në Parlamentare 2016: BESA + ASH = 93.014 vota

VLENZgjedhjet presidenciale 2024: Koalicioni VLEN (“Aleanca” e Arbenit, “Alternativa” e Erdoganit, “Besa” e Erdoganit, Lëvizja Demokratike e Izetit, “Vetëvendosja” e Qokut për “presidentin” Arben Taravari = 82.203  vota

Në zgjedhjet parlamentare 2020: Koalicioni ASH-AAA = 81.227 vota.

Në zgjedhjet parlamentare 2016: BESA 57896 + ASH 35118  = 93.014 vota.

Prej numrit të përgjithshëm të votuesve 1.814.317 kanë votuar 49,93%,  881.376 të vlefshme dhe 24.562 fletëvotime të pavlefshme

REZULTATET

Gordana Siljanovska Davkova 363.086 | 40,08%

Stevo Pendarovski 180.500 | 19,92%

Bujar Osmani 121.088 | 13,37%

Arben Taravari 83.393 | 9,20%

Biljana Vankovska Cvetkovska 41.331 | 4,56%

Maksim Dimitrievski 83.856 | 9,26%

Stevco Jakimovski 8.121 | 0,90%

Krahasimi: vota në zgjedhjet parlamentare 2016 dhe në zgjedhjet presidenciale 2024

njësia VI  2016        Besa 21.039  +  ASH 14591 = 35930 

njësia VI 2024  “Besa” + “Aleanca” e Arbenit + “Alternativa” +  Lëvizja Demokratike + Vetëvendosja” e Qokut = 38818

2016                                                                           2024

482+215 = 697              Jegunovcë        608

2158 + 760 = 2918         Tearcë              3595

7579 + 3254 = 10833     Tetovë              14030

3389 + 1446 = 4835       Bogovinë          3796

939 + 1802 = 2741         Vrapçisht          2319

2450 + 6205 = 8655       Gostivar            9895

635 + 325 = 1260           Brvenicë           1380

3407+584 = 3991           Zhelinë              3195

                             35930                                        38818

që do të thotë se në njësinë zgjedhore VI ata mund të fitojnë maksimimum 6 mandate / deputetë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>