Bekim Jashari: “Regjimi/aparati shtetëror i Serbisë, të gjitha ata, që nuk u ka interesuar asgjë tjetër përpos fesë dhe që kanë dal vetëm në xhami dhe në shtëpi me shku, si ka nguc hiç fare, por na ka nguc neve dhe s’na ka lan rehat, që kemi dashtë kombin dhe kemi luftuar për liri.”

Bekim JashariBekim Jashari, djali i heroit Hamëz Jashari, ka njoftuar se disa organizata arabe pas përfundimit të luftës në  Kosovë në vitin 1999, kanë shkuar te familja e tyre dhe kanë shprehur gatishmërinë që të investojnë në Kullat që të bëhen muze e jashtëzakonshme.

 

Bekim Jashari, ka deklaruar se kushti i vetëm i tyre ishte që në hyrje të kompleksit të shkruhet që Adem Jashari ka luftuar për fe.

“Kanë ardh pasufte shoqata, organizata jo qeveritare nga shtetet arabe te familja dhe kanë thënë jemi të gatshëm me bërë kompleksin një nga muzet më të bukura në botë, me të vetmin kusht që në hyrje të kompleksit të shkruhet se Ademi ka luftu për fe, por ne s’kemi pranuar”, ka treguar Bekimi në intervistën

 

Ai u ka thënë që: “na mysliman jena, por për fe skena luftu, përkundrazi regjimi/aparati shtetëror i Serbisë, të gjitha ata që nuk u ka interesuar asgjë tjetër përpos fesë dhe që kanë dal vetëm në xhami dhe në shtëpi me shku, si ka nguc hiç fare, por na ka nguc neve dhe s’na ka lan rehat, që kemi dashtë kombin dhe kemi luftuar për liri.”

 

“Jo vetëm Adem Jashari, por asnjë shqiptar, e sidomos Ushtria Çlirimtare e Kosovës, nuk i kanë rrokur armër për të luftuar për shkak të fesë”, ka deklaruar Jashari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>