Radev dhe Petkov thirren nga Macron, do të diskutohet vetoja ndaj Maqedonisë së Veriut

petkov-radevPresidenti bullgar Rumen Radev dhe kryeministri bullgar Kiril Petkov së shpejti do të vizitojnë Francën.

 

Vizita e tyre për në Francë u bë publike menjëherë pas mbledhjes qeveritare ku u diskutua dhe çështja e heqjes së vetos ndaj Maqedonisë së Veriut.

Sipas informacioneve të siguruara nga mediat bullgare, Radev dhe Petkov në Francë do të takohen me presidentin francez Emanuel Macron.

Aludimi e medias bullgare “BGNES” thotë se në Paris pritet të ndodh miratimi për largimin e vetos ndaj Maqedonisë së Veriut, një veprim ky që do të mundësonte që Maqedonia të fillonte negociatat me BE-në.

Disa nga figurat e mëhershme të politikës bullgare kanë shprehur mendim që Bullgaria dhe Maqedonia duhet të gjejnë një zgjidhje adekuate pa penalizuar asnjërin nga vendet, ndërsa historianët bullgarë kanë rezervat e tyre nëse duhet apo nuk duhet të ndodh largimi i vetos ndaj Maqedonisë së Veriut.

telegrafi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>