Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 1853 testeve, kemi 428 raste të reja, 10 viktima dhe 128 persona të shëruar

riskGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1853 teste dhe 428 raste të reja të COVID -19 u regjistruan në:
 • Shkup – 200(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 30(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Prilep – 29(me 75.132 banorë).
 • Kavadarci – 17(me 38.741 banorë).
 • Kumanovë – 16(me 109.228 banorë) .
 • Gjevgjelia – 15(me 22.706 banorë)
 • Manastir – 14(me 91.983 banorë).
 • Koçani – 12(me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 11(me 56.937 banorë).
 • Strumica – 11(me 57.175 banorë)
 • Resnjë – 10(me 16.313 banorë)
 • Shtip – 9(me 43.625 banorë) .
 • Radovish – 6(me 29.100 banorë).
 • Veles – 6(me  54.384 banorë).
 • Gostivar – 5(111.252 banorë) .
 • Berovë – 5(me 12.813 banorë).
 • Negotinë – 5(me  19.327 banorë).
 • Delçevë – 4(me 17.713 banorë).
 • Ohër- 4(51.591 banorë).
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë).
 • Sveti Nikollë – 3(me 17.683 banorë)
 • Makedonski Brod – 2(me  6.166 banorë).
 • Strugë – 2(me 65.801 banorë) .
 • Vallandovë – 2(me  11.773 banorë).
 • Dibër  – 2(me 20.863 banorë).
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë).
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë).
 • Probishtip – 1(me 15.085 banorë).
 • Kriva Pallanka – 1(me  20.820 banorë).

Kanë ndërruar jetë 10 pacientë, dy pacient nga Shkupi (60 dhe 66 vjeç), një pacient nga Kumanova (64 vjeç), dy nga Prilepi (57 dhe 87vjeç) dy nga Tetova (75 dhe 53 vjeç), një nga Struga (55 vjeç), një nga Strumica (83 vjeç) dhe një nga Kriva Pallanka (80 vjeç) .

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 128 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 57-Kumanova 11 -Shtip 6-Prilep 8-Tetovë 8-Strugë 2-Veles 2 -Manastir 2-Ohër 2-Gostivar 2-Strumicë 7-Kriva Pallanka 1-Radovish 6-Koçani 8-Valandovë 1 dhe Kërçovë 5.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 221.011 teste të COVID -19. Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 23.628, numri i pacientëve të rikuperuar është 17,239, numri i vdekjeve është 834 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 5555.
Deri sa tek ne, ende vazhdojnë me teoritë konspirative rreth virusit covid 19, shoqëritë e qytetëruara, jo-injorante, si shumë vende të Evropës dhe Botës, ku kemi edhe rritje të numrit të infektuarve me Covid 19, kanë filluar të marin masa mbrojtëse, kufizime dhe e paralajmërojnë valën e dytë e covid-19, prandaj,
Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>