Nikolliq: Faleminderit Bjellorusisë për Kosovën!

Bjellorusia mbështet “sovranitetin dhe integritetin territorial të Serbisë” si dhe “arritjen e një zgjidhjeje gjithëpërfshirëse për Kosovën”, ka thënë presidenti i Bjellorusisë, Aleksandr Lukashenka, pas takimit në Minsk me homologun serb, Tomisllav Nikolliq.Falënderoj Bjellorusinë për qëndrimin parimor ndaj Kosovës, ka thënë në anën tjetër Nikolliq, transmetojnë 35t serbe.

Nikolliq po ashtu ka thënë se vendi i tij “angazhohet në respektimin e së drejtës ndërkombëtare dhe të Kartës së Kombeve të Bashkuara”.

“Vërtet vlerësojmë mbështetjen e të gjithë miqve tanë. Falë kësaj mbështetjeje, ne mund të mbrojmë shtetësinë tonë dhe dinjitetin”, është shprehur Nikolliq.

Ai ka qëndruar sot në Minsk, ku me zyrtarët bjellorusë ka nënshkruar disa marrëveshje bashkëpunimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>